Sriubos

Aštriai rūgšti sriuba

1. Džiovintus kininius grybus 30 minučių pamirkykite karštame vandenyje. Pašalinkite kietąsias grybų dalis. Grybus supjaustykite. 2. Pašalinkite shiitake grybų kotelius. Kepurėles supjaustykite Plačiau...

Aštri ėrienos sriuba

1. Nusunkite avinžirnius, perplaukite šaltu vandeniu ir padėkite nuošaly. Dideliame prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite ėrieną bei svogūną 2–3 minutes maišydami, kol ėriena Plačiau...

Itališka ūkininkų sriuba

1. Dideliame prikaistuvyje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną ir kepinkite ant mažos ugnies apie 5 minutes. Sudėkite šviežias daržoves, konservuotus pomidorus, pomidorų tyrę, džiovintas žoleles Plačiau...

Ponios Blencow žaliųjų žirnelių sriuba su špinatais

1. Į didelį prikaistuvį suberkite žirnelius, porus, česnaką ir bekoną. Supilkite sultinį, užvirkite, tuomet sumažinkite ugnį ir virkite 20 minučių. 2. Likus 5 minutėms iki žirnelių mišinio Plačiau...

Šalta migdolų sriuba

1. Sutrupinkite į dubenį duoną ir užpilkite 150 ml šalto vandens. Palikite 5 minutes pamirkti. 2. Į elektrinį malūnėlį sudėkite migdolus ir česnakus ir sumalkite iki vienalytės masės. Kartu Plačiau...

Grybų sriuba

1. Suberkite baravykus į dubenį, užpilkite 250 ml šilto vandens ir palikite mirkti 20–30 minučių. Išimkite grybus ir nusunkite mirkymo skystį kiek įmanoma geriau. Mirkymo skysčio Plačiau...

Vištienos sriuba su vermišėliais

1. Prikaistuvyje įkaitinkite aliejų bei ištirpinkite sojų margariną ir 3–4 minutes pakepinkite svogūną. Vištieną apvoliokite miltuose ir apkepinkite. 2. Vištieną perdėkite į lėkštę, o į Plačiau...

Viduržemio jūros regiono žuvienė

1. Jei reikia, nuplaukite žuvį, nuvalykite žvynus ir supjaustykite didokais gabaliukais. Nuplaukite midijas ir pašalinkite krevečių galvas. Išmeskite visas nors kiek prasidariusias midijas. 2. Į Plačiau...

Moliūgų sriuba

1. Dideliame karščiui atspariame prikaistuvyje ištirpinkite margariną. Suberkite įprastus ir šalotinius svogūnus ir kepkite 4–5 minutes, kol šiek tiek suminkštės. 2. Sudėkite bulves, Plačiau...