Karoteninė persikų Gaspacho
Ingredientai
225 g neriebaus jogurto
120 ml tofu varškės
560 g perpjautų geltonųjų pomidorų
1 supjaustytas šalotės svogūnas
32 g išrūgų baltymų miltelių
45 ml linų sėklų aliejaus
30 ml sidro acto
340 g persikų riekelių
druskos ir pipirų pagal skonį
Paruošimas
Kokteilių plakikliu išplakite jogurtą, pomidorus, šalotę, išrūgų baltymų miltelius, actą ir linų sėklų aliejų. Plakite 45 sekundes kol masė taps vienalytė. Pridėkite persikų riekeles ir dar kartą paplakite.
Vienoje stiklinėje yra 207 kalorijos, 11 g riebalų, 1 g sočiųjų riebalų, 13 g baltymų, 16,5 g angliavandenių, 2 g maistinių skaidulų, 19, 5 mg cholesterolio.
Vietoje linų sėklų aliejaus galite naudoti pačias linų sėklas.
Persikai užtikrina reikiamą beta karoteno dozę, kurią mūsų organizmas verčia vitaminu A, o linų sėklų aliejus turtingas riebiosiomis rūgštimis omega - 3.
Mitybinės medžiagos: vitaminai A, B6, C. E, magnis, manganas, selenas, cinkas.
Danutė
Visiems sveiko maisto gerbėjams siūlau išbandyti namie gaminamus pieno produktus. Jums tereikia pieno ir pieno bakterijų, kurias galite įsigyti www.raugai.lt
Jogurtas, kefyras, varškė, sūris ir kt.
Tai pradžiugins ne vieno stalą. Svarbiausia naudoti sveikus maisto produktus.