Kreminis baklažanų padažas

Teksto dydis:


Įvetink šį receptą
(5)

Ingredientai

4 porcijos:

1 didelis baklažanas;

2 šaukštai alyvuogių aliejaus;

1 mažas smulkiai pjaustytas svogūnas;

2 smulkiai pjaustytos česnako skiltelės;

2 šaukštai smulkintų petražolių;

5 šaukštai riebios grietinės;

tabasko padažas (tik dėl skonio);

1 citrinos sultys;

maltų juodųjų pipirų;

skrudintos duonos, pagamintos be pieno ir kiaušinių, riekelės;

saujelė džiovintų pomidorų skiltelių.

Paruošimas

1. Įkaitinkite kepsninę. Ant kepimo skardos padėkite visą baklažaną ir vartydami 2–3 minutes pakepkite, kol pajuoduos ir susiraukšlės žievė (paspaudę šakute galite patikrinti, ar baklažanas jau minkštas).

2. Uždenkite baklažaną švariu virtuviniu rankšluostėliu ir maždaug 5 minutes palikite atvėsti.

3. Keptuvėje pakaitinkite aliejų ir 5 minutes pakepinkite svogūnus ir česnakus, kol jie suminkštės, bet neparuduos.

4. Nulupkite baklažano žievę. Minkštimą sutrinkite didele šakute ar bulvių grūstuvu, kad pasidarytų minkšta tyrė.

5. Sumaišykite svogūnus, česnakus, petražoles ir riebią grietinę. Dėl skonio įdėkite tabasko padažo, citrinos sulčių ir pipirų. Perkelkite dubenėlį į didelę lėkštę ir patiekite šiltą arba leiskite atvėsti ir patiekite kambario temperatūros, kartu su skrudintos duonos riekelėmis ir saulėje džiovintų pomidorų skiltelėmis.

 

Storai užtepkite šį aksominį padažą ant apvalios skrudintos duonos, tuomet ant viršaus uždėkite saulėje džiovintų pomidorų, taip pagaminsite nuostabų itališką crostini.

Komentuoti