Marinuoti mažieji baklažanai
Ingredientai
4 porcijos:
12 išilgai perpjautų pusiau mažųjų baklažanų;
150 ml pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus;
1 citrinos sultys;
2 šaukštai balzamiko acto;
8 česnako skiltelės;
25 g pinijų;
25 g razinų;
1 šaukštas cukraus;
1 laurų lapas;
žiupsnis džiovintų paprikų dribsnių, druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Paruošimas
1. Įkaitinkite kepsninę iki aukščiausios temperatūros. Padėkite baklažanus ant kepimo grotelių perpjautąja puse į viršų ir patepkite trupučiu alyvuogių aliejaus. Kepkite baklažanus ant grotelių iki apskrudimo, kepdami apverskite.
2. Į ąsotį marinatui gaminti supilkite likusį alyvuogių aliejų, citrinos sultis, actą, sudėkite česnaką, pinijas, razinas, cukrų ir laurų lapą. Sudėkite džiovintų paprikų dribsnius, prieskonius su druska ir pipirais ir viską gerai sumaišykite.
3. Įdėkite karštus baklažanus į molinį ar stiklinį indą ir užpilkite marinatu. Pailkite atvėsti, apverskite baklažanus vieną ar porą kartų. Patiekite šaltus.
Šis receptas yra labai paveiktas italų virtuvės, gaminant patiekalą naudojami tradiciniai Viduržemio jūros regiono produktai, kurie yra stiprūs antioksidantai (įrodyta, kad jie mažina vėžio susirgimo skaičių).
Komentuoti