
2011-04-22
Vaistažolės – tai gydomųjų savybių turintys augalai. Žinoma virš 12000 jų rūšių. Daugiau...
Surasta: 1135
Vaistažolės – tai gydomųjų savybių turintys augalai. Žinoma virš 12000 jų rūšių. Daugiau...
Esu tikras, kad tai, ko mes iš tiesų norime, nėra seksas. Ko iš tiesų norime, yra intymumas. (Dick Purnell) Daugiau...
Mūsų namuose vis daugėja buitinės chemijos priemonių. Be jokios abejonės, jos padeda palaikyti švarą mūsų namuose ir palengvina daugelį buities darbų. Tačiau kartu auga apsinuodijimų chemikalais skaičius, daugiau teršiama gamta. Daugiau...
Kur tie pusantro milijonų odos receptorių, alkanai laukiančių prisilietimo ir glamonių? Kodėl jie netrokšta jo - tokio mylimo ir dar neseniai taip trokštamo? Daugiau...
Eteriniai aliejai – tai gryna aromatinė augalų esencija. Verta atminti, kad tik keletas eterinių aliejų tinkami vaikams; kiti nėra naudojami ir netgi gali būti vaikams pavojingi. Daugiau...
Arbatmedžio eterinis aliejus – tai gelsvas stipraus kvapo skystis, pasižymintis stipriu antibakteriniu, priešvirusiniu ir priešgrybeliniu poveikiu, todėl jau daugiau nei šešiasdešimt metų plačiai naudojamas gydymo tikslais. Daugiau...
Aromaterapija – praktika, kurioje naudojami augaliniai aliejai, įskaitant eterinius, teigiamai veikiančius psichologinę ir fizinę gerovę. Daugiau...
2011-ieji - Triušio arba Katino metai. Žvilgtelėkime, kokią laimę ir sėkmę jie nulems visiems dvylikai Zodiako ženklų šiais metais. Daugiau...
Pagaukite įkvėpimą, kad išgrįstumėte ekologišką kelią ateities kartoms, t.y. savo vaikams. Daugiau...
Daugelis moterų žino, kad ne visada lengva nudažyti žilus plaukus. Tačiau plaukų spalva tai vienas lengviausių ir greičiausių būdų atrodyti jauniau, o jei dar išsirenkate tinkančią plaukų spalvą, rezultatas gali būti stulbinantis. Daugiau...
Metodų, padedančių atitolinti senėjimą užduotis susidoroti su labiausiai nepageidaujamais senėjimo procesais, paveikiančiais mūsų kūnus ir odą – raukšlelėmis, raukšlėmis, senatvinėmis dėmėmis, odos nelygumais, išsišokusiomis kraujagyslėmis ir netgi glembančia oda. Daugiau...
1. Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių C. Aliejumi patepkite kepimo lakštą. Į dubenį suberkite miltus bei kepimo miltelius ir tolygiai išsukite margariną.
2. Įmaišykite cukrų, razinas ir pusę Daugiau...
1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių C ir ištepkite riebalais 28x18 cm dydžio kepimo skardą. Sumaišykite neriebų tepinį su datulėmis. Apibarstykite miltus kepimo milteliais, tuomet suberkite į Daugiau...
1. Apkepkite ant grotelių nugarinės kepsnelius iki vidutiniško žalumo, tada atidėkite ją 10–15 minučių.
2. Kai atvės, supjaustykite jautieną plonais griežinėliais ir sudėkite juos į didelį Daugiau...
1. Sudėkite rukolų ir špinatų lapus į salotinę. Suberkite smulkintas kalendras ir petražoles.
2. Mažame inde sumaišykite česnaką, alyvuogių aliejų, actą, paprikas, aitriąsias paprikas ir Daugiau...
1 Perpjaukite avokadus pusiau, nulupkite žievelę bei išimkite kaulus. Supjaustykite avokadų minkštimą plonomis juostelėmis, tada sudėkite juosteles į dubenį ir pašlakstykite puse citrinos Daugiau...
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių C. Makaronus išvirkite sūriame vandenyje taip, kaip nurodyta ant pakuotės.
2. Pomidorus perpjautąja puse į viršų sudėkite į kepimo skardą, juos Daugiau...
1. Pasigaminkite padažą. Supilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, lazdynų riešutų aliejų, vyno actą, česnakus, sudėkite smulkintas prieskonines žoleles į puodą arba stiklainį ir viską Daugiau...
1. Sūdytame vandenyje išvirkite bulves su lupenomis.
2. Gamindami padažą alyvuogių aliejų išmaišykite su citrinų sultimis, česnaku, žolelėmis ir kitais prieskoniais.
3. Bulves nusunkite ir Daugiau...
1. Graikinius riešutus 2 minutes pakepinkite keptuvėje be aliejaus. Riešutus nuolat maišykite, kad nepridegtų, o įgautų auksinį atspalvį.
2. Pasigaminkite padažą. Į užsukamą stiklainį arba Daugiau...
1. Kuskuso kruopas suberkite į didelį dubenį ir užplikykite verdančiu sultiniu. Išmaišę šakute gautą masę, padėkite į šoną 10 minučių, kad sultinys įsigertų. Po to dar kartą viską papurenkite Daugiau...
1. Nulupkite apelsinus, išimkite sėklas bei supjaustykite nedideliais gabalėliais.
2. Sudėkite apelsinus į salotoms skirtą dubenį ir suberkite juodąsias alyvuoges, svogūnus (jei naudojate) Daugiau...
1. Virkite ryžius 10–12 minučių, kol suminkštės, bet nepervirkite. Nukoškite ir perskalaukite šaltu vandeniu.
2. Palikite ryžius atvėsti, o tuomet suberkite į didelį dubenį. Sudėkite Daugiau...
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių C. Patepkite aliejumi kepimo lakštą. Supjaustykite slyvas. Suberkite kartu miltus, kepimo miltelius ir įmaišykite cukrų, slyvas, žieveles ir citrinos Daugiau...
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių C. Ištepkite riebalais šešių keksiukų arba gilią bandelių kepimo skardą. Dubenyje išplakite neriebų tepinį, kiaušinį ir kokosų pieną.
2. Į išplaktą masę Daugiau...
1 Perpjaukite melionus pusiau ir pašalinkite iš jų sėklas. Nulupkite ir supjaustykite vieno kąsnio gabalėliais.
2. Mažu aštriu peiliu nulupkite ir atskirkite žievę nuo greipfruto minkštimo. Daugiau...
1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių C. Ištepkite riebalais ir išklokite kepimo popieriumi 18 cm apvalią kepimo skardą su nuimamu dugnu.
2. Į dubenį sudėkite margariną ir suberkite cukrų, Daugiau...
1. Perpjaukite pusiau neluptus vaisius ir sudėkite į didelį prikaistuvį. Taip pat suberkite datules, supilkite obuolių sultis ir maltą cinamoną. Virkite ant labai mažos ugnies, retkarčiais Daugiau...
1. Gana smulkiai elektiniu malūnėliu sumalkite vaisius ir riešutus. Įpilkite 2 šaukštus citrinų sulčių ir plakite, kad susimaišytų. Suverskite masę į dubenį, paragaukite ir, jei reikia, įpilkite Daugiau...
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių C. Aliejumi ištepkite kepimo skardą, skirtą 900 g kepalui. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir truputį apkepinkite svogūną, kol suminkštės, kartais Daugiau...
1. Aliejumi ištepkite kepimo skardą, skirtą 900 g kepalui. Sumaišykite pieną ir vandenį.
2. Į dubenį suberkite ryžių miltus, grikių arba sojų miltus, kukurūzų miltus, cukrų bei druską ir Daugiau...
1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių C. Aliejumi ištepkite 24x13 cm kepimo skardą. Išklokite dugną nelimpančiu kepimo popieriumi. Į dubenį suberkite miltus, druską ir maistinę sodą. Įmaišykite Daugiau...
1. Į dubenį suberkite cukrų ir miltus, viduryje padarykite duobutę. Sutrupinkite mieles, sumaišykite su 150 ml šilto pieno ir supilkite į miltus.
2. Pomidorų tyrę gerai išmaišykite su likusiu Daugiau...
1. Pasigaminkite ruošinį. Į didelį dubenį suberkite 175 g miltų. Užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite keletą minučių, tuomet gerai išmaišykite. Uždenkite drėgnu rankšluostėliu ir palikite 10 Daugiau...
1. Šokoladą sudėkite į karščiui atsparų indą ir laikydami jį virš puodo su karštu vandeniu ištirpdykite. Į kitą puodą įpilkite 2 šaukštus apelsinų sulčių ir įmaišykite želatiną. Kai želatina Daugiau...